Deskundig advies over je relocaties en immigraties

Wil je als relocatiebureau of als werkgever die zelf de overplaatsingen regelt meer inzicht in je relocaties en immigraties? Wil je optimale grip en controle op het relocatieproces? Wil je je service verbeteren en verder professionaliseren, zodat je verhuizingen soepel verlopen en je klanten of expats blij en tevreden zijn? ReloMatters kent jouw uitdagingen en kan je bij het relocatieproces vakkundig begeleiden en adviseren. Al je relocatiezaken zijn bij ReloMatters in vertrouwde handen!

Voor een expat en zijn of haar gezinsleden is de overplaatsing naar een ander land, met een nieuwe cultuur en een vreemde taal, een spannende gebeurtenis. Weg van het bekende en van de familie, de onzekerheid tegemoet. Een onbezorgde overplaatsing en gezinsleden die snel aarden zijn cruciaal voor het slagen van de expatmissie, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Mag jij de medewerkers bij hun overplaatsing assisteren? Dan sta je voor een dankbare en tegelijkertijd verantwoordelijke taak.

Het is belangrijk dat je je weg weet te vinden in de complexe immigratieprocedure. Je krijgt immers te maken met een hoop regelgeving. Waar moet je precies aan denken bij het aanvragen van een visum? Hoe werkt het aanvragen van een werkvergunning? Hoe regel je de zaken met de gemeente? Wat zijn de do's-and-don'ts bij het afsluiten van een huurcontract? En hoe zat het ook weer met de 30%-regeling? Hoe behoud je het overzicht en, niet onbelangrijk, vergeet je niets? Een relocatie-expert inroepen geeft rust en bespaart je veel kopzorgen.

Advies bij het opzetten van je relocatieproces

ReloMatters adviseert relocatiebureaus en HR-afdelingen van bedrijven die hun eigen overplaatsingen verzorgen bij het opzetten van hun relocatieprocessen. Een goed overzicht, een juiste aanpak en een doordacht stappenplan zijn van het grootste belang om je relocaties te laten slagen. Besteed je hier onvoldoende of onkundige aandacht aan en voer je de stappen niet in de juiste volgorde uit, dan loop je in een later stadium vast. Met onder andere vertragingen en hogere kosten tot gevolg. Kies daarom voor zekerheid en vraag tijdig advies aan een relocatie-expert zoals ReloMatters.

Diverse onderdelen van het relocatieproces vragen om bijzondere aandacht en expertise. Ik kan je bij deze processen helpen. Enkele voorbeelden zijn de keuze voor zelf doen of uitbesteden, het opzetten of optimaliseren van je relocatiebeleid, en de voorbereiding van de daadwerkelijke relocaties.

Je relocatie zelf doen of uitbesteden?

Een relocatie is vaak een complex proces. Ga je de overplaatsing van je expat zelf uitvoeren of is het verstandiger om die uit te besteden aan een gespecialiseerd en betrouwbaar relocatiebureau? Omdat ieder bedrijf en iedere situatie anders is, kan advies van een expert zoals ReloMatters je tijd en geld besparen. Ik kom met plezier langs voor een verkennend gesprek waarin we samen kijken wat voor jou de beste aanpak is.

Je relocatie uitbesteden aan een specialist is een investering. Als je daarvoor kiest, assisteer ik je graag bij het zoeken naar het voor jou juiste relocatiebureau. Besluit je om de overplaatsing zelf uit te voeren, dan adviseer ik je bij het selecteren van derde partijen, zoals een internationaal verhuizer, een makelaar, een hypotheekadviseur en een belastingadviseur. Met mijn jarenlange ervaring in de relocatiebranche ken ik veel aanbieders, weet ik waarin zij gespecialiseerd zijn en kan ik beoordelen wat voor jou belangrijk is. Dit maakt het voor mij eenvoudig om de juiste match te maken voor jouw bedrijf en je buitenlandse medewerkers.

Het opzetten of optimaliseren van je relocatiebeleid

Voordat je met een daadwerkelijke relocatie van start gaat, kan ReloMatters je adviseren bij het ontwikkelen van je nieuwe of het optimaliseren van je bestaande relocatiebeleid. Ik doorzie snel de mogelijkheden en help je bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van:

  • Kosten die komen kijken bij een relocatie naar Nederland.
  • Kosten die je gaat vergoeden aan je werknemer.
  • Het wel of niet ondersteunen van het kopen of huren van de woning.
  • De vergoeding van transportkosten.
  • De vergoeding van kosten van een (internationale) school.
  • Het vinden van een passende baan voor de partner.
  • Het bieden van ondersteuning bij een vertrek uit Nederland.

De voorbereiding van de relocatie

Iedere relocatie is uniek. Daarom is een standaardlijst voor de voorbereiding nooit dekkend. ReloMatters heeft ervaring met uiteenlopende situaties en geeft je deskundig advies over alle facetten van het op te starten relocatieproces. Heel concreet kun je denken aan de controle van de benodigde documenten, het regelen van de werk- of verblijfsvergunning, de inschrijving bij de gemeente, het selecteren van een school voor de kinderen, et cetera. En denk ook aan het managen van de verwachtingen van de expat, het anticiperen op implicaties voor expat en werkgever, en andere aandachtspunten die je misschien zelf nog niet ziet, maar die essentieel zijn voor het slagen van de overplaatsing van je medewerker.

Advies nodig als relocatiebureau of bedrijf dat zijn eigen overplaatsingen regelt?

Maak nu een afspraak met mij.

Advies aan partners in de relocatiebranche

Biedt jouw bedrijf immigratie- en relocatiediensten aan in de relocatiebranche? Bijvoorbeeld als makelaar, internationaal verhuizer, hypotheekadviseur, belastingadviseur, internationale school of meubelverhuurder? Dan is het prettig om te weten wat een relocatiebureau of werkgever die zijn eigen overplaatsingen regelt van jou verwacht en waarop zij letten als ze een partner selecteren. ReloMatters kent de relocatie- en immigratiewereld door en door. Omdat alle partijen gebaat zijn bij een soepele samenwerking, kan ik ook advies verzorgen aan partners die diensten op relocatiegebied aanbieden.

Advies nodig als aanbieder van aanvullende relocatiediensten?

Neem nu contact met mij op.

Advies aan opstartende relocatiebureaus

Ga je een nieuw relocatiebureau opstarten? Dan sta je voor een mooie uitdaging die veel vakkennis, ervaring en expertise vraagt. ReloMatters biedt een complete start-upservice voor beginnende relocatiebureaus. Ik help je met het opzetten van je relocatieprocessen, het inrichten van je diensten en pakketten, het selecteren van de samenwerkende partijen, het opzetten van je kwaliteitsbeheer, het trainen van je personeel en alles wat nodig is om je relocatiebedrijf te laten slagen.

Advies nodig als beginnend relocatiebureau?

Bel of mail me dan direct.